Saradnja tuzlanskog Dramar-inga sa njemačkim partnerom

Bez autora
Nov 03 2011

Otvarajući pogon za proizvodnju osnovnih vrsta hljeba, tuzlanska firma Dramar-ing najavila je zapošljavanje 150 radnika u novom poslovno-proizvodnom objektu u koji investira devet miliona KM. Na površini od 17.500 m2 i u 5.500 m2 čvrsto zidanom objektu biće smješteni fabrika za proizvodnju zdrave hrane (kornfleks, musli, zobene pahuljice), proizvodnja hljeba, peciva i slastica, market Cash & Carry i Veleprodaja. Nova radna mjesta će biti popunjena u naredne dvije godine. Njemačka fabrika kornfleksa, žitnih i zobenih pahuljica Hahne ponudila je Drama-ingu da uz zadržavanje prodaje njihovih proizvoda u zemljama regije, preuzme i dio proizvodnih obaveza, rukovodeći se pri tom uspješnom, 17 godina dugom saradnjom sa tuzlanskim partnerom. U konkurenciji za dobivanje ove investicije, osim BiH, bile su Srbija i Slovenija. Dramar-ing trenutno zapošljava 136 radnika i snažno podržava svaku priliku u kojoj ova asocijacija promoviše proizvodne i izvozne potencijale regije.

Saradnja tuzlanskog Dramar-inga sa njemačkim partneromOtvarajući pogon za proizvodnju osnovnih vrsta hljeba, tuzlanska firma Dramar-ing najavila je zapošljavanje 150 radnika u novom poslovno-proizvodnom objektu u koji investira devet miliona KM.

Zdrava hrana

Na površini od 17.500 m2 i u 5.500 m2 čvrsto zidanom objektu biće smješteni fabrika za proizvodnju zdrave hrane (kornfleks, musli, zobene pahuljice), proizvodnja hljeba, peciva i slastica, market Cash & Carry i Veleprodaja.

Zamjenica direktora Refika Durić ističe da će nova radna mjesta biti popunjena u naredne dvije godine. Njemačka fabrika kornfleksa, žitnih i zobenih pahuljica Hahne ponudila je Drama-ingu da uz zadržavanje prodaje njihovih proizvoda u zemljama regije, preuzme i dio proizvodnih obaveza, rukovodeći se pri tom uspješnom, 17 godina dugom saradnjom sa tuzlanskim partnerom.

Potencijali

U konkurenciji za dobivanje ove investicije, osim BiH, bile su Srbija i Slovenija. Dramar-ing trenutno zapošljava 136 radnika i kako ističu u kantonalnoj Privrednoj komori, snažno podržava svaku priliku u kojoj ova asocijacija promoviše proizvodne i izvozne potencijale regije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik